Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Boka en tur på havet

Vårt specialutrustade forskningsfartyg Nereus används i både forskning och undervisning. Det kan även bokas av besökande grupper. Ni får sällskap av en kunnig marinbiolog som berättar om havsmiljön och om forskningen som Tjärnölaboratoriet utför i Kosterhavet. Här är två exempel på utfärder som vi kan erbjuda men diskutera gärna andra upplägg med oss!

Till Yttersta utposten – cirka 4 timmar
Utfärd med forskningsfartyget Nereus till Kosterhavets nationalpark och Ursholmens fyrplats. På vägen gör vi ett stopp för att titta närmare på alger och djur som vi hämtar upp från havets botten. Vi angör Ursholmen med dess fyrplatshistoria och från toppen på ön ser vi oftast ända till Norge. Fika eller lunch iland eller ombord. Vägen hem tar vi genom det sjöbodstäta Kostersundet mellan Nord- och Sydkoster. Med reservation för ändringar vid dålig väderlek.

Filmtajm i Kosterhavets djup – cirka 3 timmar
Utfärd med forskningsfartyget Nereus till Kosterhavets nationalpark. Ute på den djupa Kosterfjorden skickar vi ner en fjärrstyrd undervattensfarkost som filmar och sänder direkt från havsbottnen. Bilderna visas på en skärm ombord och en marinbiolog guidar er bland havsanemoner och svampdjur. Ni får provsmaka vatten från 100 meters djup som vi tar upp med vattenhämtare. Fika ombord. Med reservation för ändringar vid dålig väderlek.

Upplev Kosterhavet

Sveriges första nationalpark för havet med 6000 arter under ytan.

Ursholmens fyrplats

Dubbelfyrarna tändes 1891. Tre familjer levde och arbetade här.

Film från djupet

Vår fjärrstyrda undervattensfarkost sänder direkt från havets botten.

Priser

Sidansvarig: Susanne Liljenström|Sidan uppdaterades: 2019-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?