Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ta del av vår verksamhet

Nyfiken på vad som händer på Tjärnölaboratoriet? Boka en visning så guidar vi er runt och berättar om allt spännande som pågår. Ni kan också välja att enbart besöka vårt akvarium som är Sveriges mest artrika. Här nedan presenterar vi tre alternativ men finns andra önskemål försöker vi anpassa inriktning och tid.

Guidad visning – ca 90 minuter
En marinbiolog berättar om havet och marina miljöfrågor, visar upp delar av vår forskning och undervisning och ni får ta en titt på våra fartyg. Vi besöker stationens akvarium och visar en film om Kosterhavets nationalpark. Visningen kan anpassas efter den besökande gruppens förkunskaper och intressen. 

Tjärnö Akvarium – ca 45 minuter
En marinbiolog guidar genom akvariet med alger och djur från Västerhavet. Här finns stora och små fiskar men också mindre kända varelser som trollhummer, piprensare och ögonkorall. Och vad sägs om att klappa en sjögurka!?

Om tiden är knapp – 10 min
En kort introdution av fältstationen som kan avslutas med att ni besöker akvariet på egen hand.

Sidansvarig: Susanne Liljenström|Sidan uppdaterades: 2019-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?