Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termokonstansrum, intagshallar/spolrum

På bägge stationer finns möjlighet att arbeta i så kallade termokonstansrum: rum där luft- och/eller vattentemperaturen kan manipuleras. Det finns även intagshallar där fältprover kan hanteras och förvaras i djup- eller ytvatten.

Kristineberg: 6 termokonstansrum där man kan reglera både vatten- och lufttemperatur, med ytor 15-37 m2. En del av dessa har fast ljusarmatur för reglering av dygnsrytm. Ytterligare 2 termokonstansrum finns, där endast luften kan regleras.

Det finns två intagshallar på Kristineberg.

Tjärnö: 6 termokonstansrum där både luft- och vattentemperatur kan regleras. Ett av rummen är lämpligt för arbete med främmande arter; avloppet är kopplat till kommunalt reningsverk. Det finns även ett torrt termokonstansrum som ligger i anslutning till övriga termokonstansrum, utrustat med dragskåp och en spolbänk. Ytterligare 3 termokonstansrum med möjlighet att justera rumstemperaturen samt kyla vatten. Ett av dessa är utrustat med lysrörsarmaturer för reglering av dygnsrytm.

Det finns två spolrum på Tjärnö.

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2014-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?