Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
 • Risgrynskorall

  Primnoa resedaeformis

 • Bägarkorall

  Caryophyllia smithii

 • Fyrkantskrabba

  Goneplax rhomboides

 • Nordlig fjäderstjärna

  Antedon petasus

 • Sjuarmad sprödstjärna

  Luidia ciliaris

 • En ormstjärna

  Ophiuroidea

Organismer för utbildning och forskning

Vi kan bistå er före er ankomst och under er vistelse med insamling av arter och annat material, särskild i vattnen runt Lovéncentrets båda stationer Kristineberg och Tjärnö. Vi har redskap och van personal för insamling med de flesta metoder. På stationerna kan vi sedan levandeförvara tills ni sätter upp experimentet eller har er kurs. Vi kan också hjälpa till med uppställning av era experiment. Kostnad beror på omfattning av arbetet.

Många arter har vi erfarenhet av att hålla. Det finns särskilda arter som forskare på Lovéncentret har odlat eller odlar fram avkomma från. Det finns möjlighet att få stammar av mikroalgskulturer och zooplankton som sedan odlas på en station. Har man kontakt med forskare som arbetat eller arbetar på Lovéncentret, finns möjlighet att via dem få kunskapen i hur man gör när man får fram avkomma av ett flertal arter. Exempel är arter bland organismgrupperna tagghudingar, kräftdjur, blötdjur, kammaneter, makroalger och fisk.

Rutiner och kunskap om hur man hanterar eller odlar organismer kan skilja mellan stationerna.

Kontakt

Bengt Lundve, forskningsingenjör
Telefon: 031–786 95 07

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2015-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?