Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Att arbeta i labb på Lovéncentret

Dessa sidor beskriver våra laboratorier och utrustning på fältstationerna. Om du ska jobba på labb, oavsett vilket, ska du få en introduktion. För att få detta kontakta labbansvarig.

Om du ska arbeta med kemikalier, ska du alltid göra en riskbedömning och denna görs i KLARA. För riskbedömning, kontakta labbansvarig. Labbrockar och övrig skyddsutrustning finns att låna.

För arbete med ryggradsdjur samt bläckfisk krävs djurförsöksetiskt tillstånd.

I varje enskilt labb finns en pärm med instruktioner som ska följas. P.g.a. säkerhetsskäl är det generellt sett inte tillåtet att jobba ensam i laboratoriet, före kl 06.30, efter kl 22.00 och under helg. Innan laboratoriearbete utanför kontorstid utförs, ska labbansvarig rådfrågas.

Allt förbrukningsmaterial som finns på laboratorierna tillhör någon. Vi har en labbshop där man kan köpa det nödvändigaste.

Allt ditt material, dina backar, dina akvarier m.m. bör märkas med namn och datum. Om du är osäker på var du ska kasta skräp eller ställa disk, kontakta labbansvarig.

Avjoniserat vatten finns på de flesta labb och det finns möjlighet att beställa flytande kväve, kolsyreis och gas. Kontakta labbansvarig för detta.

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-10-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?