Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Affärer och fritid

Affärer

Tjärnö: Närmaste affär är Daftö Resort som vanligen har öppet april–september. Övriga tider av året är Strömstad det närmaste alternativet, med stort utbud av affärer, apotek, Systembolag m.m. Sommartid finns en kiosk på Saltö och vid Bofors Camping en liten butik med vissa basvaror. Det är gångavstånd till båda.

Kristineberg: Närmaste affär är Tempo i Fiskebäckskil, ca 1.6 km promenad från stationen. I Lysekil finns apotek, Systembolag och övriga affärer.

Allmänna kommunikationer

Till bägge stationer finns det allmänna kommunikationer med Västtrafik. På Tjärnö går bussen mellan Strömstad och Lovéncentret Tjärnö. Bussarna till Kristineberg stannar i Fiskebäckskil och man får promenera sista biten. Det går även en passagerarfärja mellan Fiskebäckskil och Lysekil. Tidtabell för buss och färja finns i receptionen på stationerna och här.

Bad och aktiviteter

Tjärnö och Kristineberg är i beläget i vackra miljöer med stora möjligheter till utomhusaktiviteter. Intill Tjärnö finns naturreservatet Saltö med bland annat en härlig sandstrand som är långgrund och barnvänlig. På Tjärnö finns också Svallhagen som är en mindre och inte så långgrund strand. Följ avtagsvägen åt höger mitt emot kyrkan så kommer du rätt. Även Bofors Camping har en fin strand, men den kan vara lite dyig på sina ställen.

Också kring Kristineberg finns fina stränder och badplatser. Kring bägge stationer finns möjligheter för klättring, vandring, kajakpaddling m.m. För mer information om aktiviteter se Strömstad Infocenter och turistbyrån i Lysekil.

 

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2018-11-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?