Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Trådlöst nät

Det finns två trådlösa nätverk vid Göteborgs universitet. Det krypterade nätverket eduroam (EDUcation ROAMing) är ett globalt samarbete där universitet och högskolor ger varandra tillgång till sina trådlösa nätverk. För att kunna ansluta till eduroam behöver man ett användarkonto (från en medlemsorganisation, t.ex. universitet). Datorn måste också konfigureras med en klient och rätt inställningar. Detaljerna i konfigurationen ser olika ut beroende på den utrustning som används av användarens ”hemuniversitet”. Kontakta därför ditt universitets lokala IT-support för frågor om och hjälp med konfigurationen. Mer information hittar du här.

Det okrypterade nätverket Göteborgs universitet är tänkt för tillfälliga gäster och besökare vid Göteborgs universitet, som inte har tillgång till eduroam. Du kan du få ett tidsbegränsat gästkonto i receptionen.

Mer information hittar du här.

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2018-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?