Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Sven Lovén centrum för marin infrastruktur erbjuder goda möjligheter för forskare, både de som arbetar här året runt och de som gästar under kortare tid. Båda grupperna är värdefulla för Lovéncentret och berikar varandra, den förra genom att stå för kontinuitet, utgöra attraktionskraft för gästforskare och bidra till förnyelse av infrastrukturen. Gästforskare berikar genom att tillföra ny kunskap, nya metoder och idéer.

Många forskare vid Lovéncentret tillhör Institutionen för marina vetenskaper och Institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet. Även forskare vid andra institutioner vid Göteborgs universitet och andra universitet är användare av Lovéncentret. Andelen forskare från andra länder är hög.

Lista på forskare och annan personal som arbetar året runt vid Lovéncentret, men tillhör andra institutioner

Forskare kan söka medel för vistelse eller projekt på Lovéncentret via KVA-fonden.

Du kan söka finansiering från Centrum för hav och samhälle för skrivarstugor där du samlar en grupp havsforskare för att skriva ihop transdiciplinära (mellan fakulteter) ansökningar till t.ex. BONUS eller Formas.

Centrum för hav och samhälle står för faktiska kostnader för boende och mat (ej alkohol). Läs mer om skrivarstugor och hur du ansöker på Centrum för hav och samhälle.

Inom Kosterhavets nationalpark gäller särskilt regelverk.

 

Kurser, konferenser och workshops

Kommande kurser och workshops på Lovéncentret:

2020:

 

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2016-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?