Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Så sköter vi Sveriges enda marina nationalpark

Populärvetenskaplig föreläsning 15 augusti 2019, av Anita Tullrot

Biologisk mångfald och hållbart nyttjande är ledorden för Kosterhavets nationalpark. Olika undersökningar visar hur naturen mår och vad den tål. Nationalparksförvaltningen justerar och anpassar åtgärder och regler för att nå uppställda mål. Information och kunskapsspridning är viktig för mångfalden och ett hållbart nyttjande.


Provfiske i Kosterhavets nationalpark

Anita Tullrot arbetar som marin naturvårdsförvaltare vid Kosterhavets nationalpark, Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Hon har tidigare forskat på varningsfärger hos nakensnäckor, men också arbetat på Fiskeriverket och på Tjärnö marinbiologiska laboratorium.

Föreläsningen är ett samarbete inom Gröna mötesplatser. Där ingår Strömstads kommun (genom Energi- och klimatrådgivningen, Miljö- och hälsoskyddsavdelningen, Folkhälsorådet och Stadsbiblioteket), EkoPark Strömstad, naturum Kosterhavet, Göteborgs universitet (genom Lovéncentret Tjärnö) och Studieförbundet Vuxenskolan.
 

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 15 augusti 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-06-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?