Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ostron - en kärlekshistoria

Populärvetenskaplig föreläsning/filmvisning 11 juli 2019, av Staffan Greby och Andreas Franzén


Tyvärr har föreläsningen ”Ökad produktion av ostron - hur, var och varför?” med Linnea Thorngren behövt ställas in. Istället är vi glada att presentera ostron på ett annat sätt.


Den 29 minuter långa filmen ”Ostron - en kärlekshistoria” berättar om både det europeiska ostronet som funnits här sedan stenåldern och det nyare japanska jätteostronet. Om arternas sexliv, deras roll i havet och varför de är nyttiga att äta får vi veta, bl.a. genom intervjuer med forskare.

Drivkraften bakom filmen är den ideella föreningen Ostronakademien i Grebbestad och dess grundare och hedersordförande Staffan Greby. Den tidigare SVT-journalisten och producenten Andreas Franzén har skrivit manus, filmat, lånat ut sin berättarröst och redigerat. Musiken - inte minst en ostronvals och en ostrontango - har Andreas bror Bengt Franzén skrivit.

Staffan och Andreas inleder filmen och svarar efteråt gärna på alla frågor om ostron och om filmen.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 11 juli 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-07-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?