Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Östersjön eller Västerhavet - vilken mår bäst?

Populärvetenskaplig föreläsning 4 juli 2019, av Michael Tedengren 

Våra två havsområden – Östersjön och Västerhavet – är olika på många sätt, men har mer gemensamt än vad man kan tro om man bara tittar på artrikedom och smakar på vattnet. Med denna föreläsning förklaras de skillnader som faktiskt finns, men också de likheter och gemensamma egenskaper som karaktäriserar de två havsområdena. Det handlar om hur övergödning, miljögifter och rovfiske påverkar våra hav, men också de positiva förändringar som en ambitiös miljöpolitik för med sig, även om man ibland känner att det går alltför sakta. Kanske kommer vi fram till att ”Bästkusten” finns lite varstans, bara vi tar hand om den?

Michael Tedengren är docent och universitetslektor vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik, Stockholms universitet. Hans breda forskning handlar om betydelsen av sjögräsängar och korallrev, liksom om vattenbruk, både i Sverige och i andra världsdelar. Michael har i decennier undervisat studenter från Stockholms universitet på Tjärnö. Han har därför goda kunskaper om haven både i öster och väster.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 4 juli 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?