Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Perfekt sockertång

Tång - havets läckra superfood

Populärvetenskaplig föreläsning 27 juli 2017, av Linnéa Sjögren & Jonas Pettersson

Intresset för att laga mat med tång har växt sig starkt under de senaste åren. Under föredraget får åhörarna lära sig mer om att plocka och laga mat med tång, och också vad forskningen kommit fram till om tång och hälsa.

Linnéa Sjögren och Jonas Pettersson kallar sig Sveriges egna tångpionjärer och brinner för att sprida kunskap om den spännande råvaran som gömmer sig under havsytan. Tillsammans driver de företaget Catxalot som plockar vild tång från Bohuskusten och säljer till restauranger och butiker.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 27 juli 2017, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2017-05-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?