Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Romantisk blåstång släpper ägg och spermier vid fullmåne

Sex i havet - om sätt att föröka sig under ytan

Populärvetenskaplig föreläsning 18 juli 2019, av Kerstin Johannesson

Att effektivt fortplanta sig är nödvändigt för en framgångsrik art, men det finns många lösningar som alla tycks fungera. Och i havet har naturen experimenterat friskt med allt ifrån parasitiska hanar till könsbyten. Föreläsningen beskriver olika lösningar hos marina organismer i våra vatten och hur man förstå och förklara vad de olika lösningarna innebär.

Kerstin Johannesson är professor i marin ekologi vid Institutionen för marina vetenskaper, med placering på Lovéncentret Tjärnö. Hennes forskning handlar om evolution – hur arter och populationer förändras som en följd av miljöförändringar och slumphändelser. Kerstin Johannesson anlitas ofta som expert inom marin biodiversitet, marina miljöfrågor, m m. Hon är också stationschef för Lovéncentret Tjärnö.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 18 juli 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?