Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Smaltång, med anpassning till Östersjön

Östersjön - vårt svenska Galapagos

Populärvetenskaplig föreläsning 20 juli 2017, av Kerstin Johannesson

Östersjön är en mycket ung marin miljö, bara cirka 8000 år gammal. Hit har marina arter som torsk, sill, blåstång och ålgräs invandrat och genom evolution anpassats till den extremt låga salthalten. Hur har det gått till och vad kan vi lära oss av att studera dessa anpassningsprocesser?

Kerstin Johannesson är professor i marin ekologi vid Institutionen för marina vetenskaper, med placering på Lovéncentret Tjärnö. Hennes forskning handlar om evolution – hur arter och populationer förändras som en följd av miljöförändringar och slumphändelser. Kerstin Johannesson anlitas ofta som expert inom marin biodiversitet, marina miljöfrågor, m m. Hon leder Linnécentrum för marin evolutionsbiologi, med nära 100 forskare.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 20 juli 2017, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2017-05-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?