Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sjösjuka - ingen sjukdom men en naturlig reaktion

Populärvetenskaplig föreläsning 8 augusti 2019, av Joakim Dahlman

De flesta har någon gång drabbats av sjösjuka, åksjuka, tåg- eller flygsjuka men varför reagerar kroppen som den gör och hur uppstår egentligen symptomen? Hur kommer det sig att inte alla drabbas? Hur påverkas våra förmågor och vad kan man göra åt symptomen? Föreläsningen handlar både om psykologi och medicin, och kommer också att slå hål på myter.

Joakim Dahlman är medicinsk doktor och arbetar som universitetslektor vid Mekanik och maritima vetenskaper, Chalmers. Han forskar inom mänsklig prestationsförmåga ur medicinsk och psykologisk synvinkel. Joakim Dahlman har arbetat inom försvarsforskning och transportforskning samt klinisk forskning.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö

Tid: torsdag 8 augusti 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?