Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
  • Scary seafood - den nya maten från havet

Scary seafood - den nya maten från havet

Populärvetenskaplig föreläsning 25 juli 2019, av Christin Appelqvist

Scary Seafood är projektet som vill väcka nyfikenhet och visa på möjligheterna att nyttja marina organismer som vi i Sverige av tradition eller andra skäl inte äter idag. Genom profilering av lokala näringslivet kan fler bidra till en mer hållbar marin livsmedelskonsumtion och nya anledningar att resa till Västsverige utvecklas.

Christin Appelqvist är anställd som förste forskningsingenjör på Lovéncentret Tjärnö. Hon har gjort en pilotstudie på vilka ryggradslösa djur och alger som kan ha en ”Scary seafood-attraktion”. Christin arbetar vanligen med skötsel av akvarier, information till skolor och allmänhet och med djurförsöksärenden. 2015 disputerade hon på en avhandling om skeppsmaskar.

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö
Tid: torsdag 25 juli 2019, kl 18.00 - ca 18.45
Fri entré


Under semesterperioden arrangerar vi populärvetenskapliga föreläsningar om havet. De vänder sig till en bred allmänhet och tar upp intressanta och aktuella ämnen.

Det finns plats för ca 100 åhörare, och det kan bli fullsatt. Det går inte att boka plats, så man bör komma i god tid. Vi öppnar hörsalen ca kl 17.45.

Kontakt

Martin Larsvik, marinbiolog och informatör
Telefon: 031–786 96 21

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2019-06-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?