Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöarbete

Miljöcertifiering

Lovéncentret är miljöcertifierat.

Läs här om några av resultaten efter 10 års mijöarbete.

Utifrån universitetets miljömål arbetar vi med olika aktiviteter specifika för våra stationer för att nå målen. Handlingsplan för miljö och hållbar utveckling 2017-2019 för Göteborgs universitet hittar du här.

Aktivitetslistor för stationerna här:

Miljöaktiviteter 2019 Kristineberg

Miljöaktiviteter 2019 Tjärnö

Miljöpolicy

Allt miljöarbete vid stationer, institutioner och fakulteter strävar mot att följa miljöpolicyn som bland annat uppmanar alla att förebygga eller minska miljöbelastningen och att ta miljöhänsyn i alla beslut. Målet är att Göteborgs universitet skall vara ett av de ledande i Europa för utbildning och forskning inom miljö och hållbar utveckling.

Miljöpolicy för Göteborgs universitet

Miljöhandböcker

Det finns rutiner gemensamma för alla institutioner vad gäller t ex kemikaliehantering och avfallshantering i syfte att minska risken för negativ miljöpåverkan. Dessa rutiner finns samlade i en gemensam miljöhandbok på fakultetens intranät https://medarbetarportalen.gu.se/internt-science/organisation-styrning/hallbarutveckling/miljoarbete/miljohandboken-ny/

För miljöarbetet vid forsknings- och utbildningsstationerna Kristineberg och Tjärnö finns också behov av speciella rutiner för t ex fartyg, provtagningar, akvarier eller för hur främmande organismer skall hanteras. Vår miljöhandbok finns i högerspalten.

Miljöredovisning

Senaste miljöredovisning hittar du här:

Miljöredovisning för Lovéncentret 2016

Miljörevision

Varje år genomförs både intern och extern miljörevision av verksamheten vid universitetet. Lovencentret granskas var tredje år. Vid revisionerna granskas verksamheten ur flera perspektiv. Uppfyller vi lagkraven? Uppfyller vi standardens (ISO 14001) krav på verksamheten? Följer vi våra egna dokumenterade rutiner?

Här finns den senaste revisionsrapporten: 

Rapport från extern miljörevision november 2018

Miljösamordningen

Varje institution eller enhet bidrar med en eller fler miljösamordnare till fakultetens miljöråd. Miljösamordnarna arbetar med aktiviteter på institutionerna som ytterst syftar till att nå universitetets miljömål. Från Lovéncentret deltar Lars och Ullika i miljörådet.

Har du frågor om miljöarbetet?

Kontakta
 
Lars på Kristineberg
lars.ljungqvist@gu.se
031-7869506
0766-229506
 eller

Ullika på Tjärnö
ullika@gu.se
031-7869870
0766-229870

Sidansvarig: Ullika Lundgren|Sidan uppdaterades: 2019-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?