Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Lovéncentret

Stationerna vid Kristineberg och Tjärnö är två av Europas modernaste marina laboratorier, med unika möjligheter att utföra avancerat experimentellt arbete. Båda stationer har välutvecklade system med genomflödande havsvatten, laboratorier av hög internationell standard, högteknologiska instrument samt logi och restaurang. Lovéncentrets fartyg och fjärrstyrda undervattensfarkoster gör det möjligt att studera och samla in material från de allra djupaste delar av Sveriges hav. Vid stationerna arbetar en rad forskare aktiva inom marina vetenskaper, såsom marin biologi, också marin kemi, oceanografi och marin geologi.

Stationerna har ett stort antal laboratorier med rinnande yt- och djupvatten direkt från Gullmarsfjorden respektive Kosterfjorden. I flera av dem kan både luft- och vattentemperatur kontrolleras tillsammans med ljusanordning. Experimentanläggningarna utomhus består av växthus och platser för så kallade open tank-experiment (”ekotroner”) med tillgång till rinnande yt- och djupvatten. Lovéncentret förfogar över tre välutrustade forskningsfartyg samt ett flertal mindre båtar.

Den erfarna tekniska och administrativa personalen erbjuder hjälp och råd. Verkstadspersonalen kan bistå med både nykonstruktioner och reparationer av utrustning. Fartygsbesättningarna delar gärna med sig av sin erfarenhet av att samla in marint material, och hur tunga och ömtåliga provtagningsredskap skall hanteras.

Läs mer om Kristineberg
Läs mer om Tjärnö

Lämna en bokningsförfrågan för vistelse på Lovéncentret

Postadresser

Lovéncentret Kristineberg
Kristineberg 566,
451 78 Fiskebäckskil

Lovéncentret Tjärnö
452 96 Strömstad
 

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2018-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?