Kosterhavsparkens Anita Tullrot kommer delvis att arbeta vid Tjärnölaboratoriet

Nyhet: 2018-02-15

För att underlätta samarbetet mellan Institutionen för marina vetenskaper och den enhet hos Länsstyrelsen, som förvaltar Kosterhavets nationalpark, kommer den marina naturvårdsförvaltaren Anita Tullrot att vistas ungefär en dag per vecka vid Tjärnölaboratoriet. Hennes arbete handlar om marin uppföljning och förvaltning av nationalparkens marina värden.Porträttbild på Anita Tullrot

Den närmare kontakten kommer att ge ökade möjligheter när det gäller undervisning, examensarbeten och praktikplatser. Studenter får t.ex. bättre möjligheter till verksamhetsnära projekt. Dessutom kommer forskningssamarbeten mellan Göteborgs universitetet och Kosterhavets nationalpark att främjas.

Artikeln publicerades först på: marine.gu.se