Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Universitetet tecknar tilläggsavtal om fartygsleverans

  [2018-11-14] Leveransen av universitetets nya fartyg är försenad. Nu har universitetet kommit överens med varvet Nauta om förutsättningarna för leverans av fartyget.

 • Sadeldelfin i Starekilen vid Strömstad

  [2018-09-13] Sadeldelfin syntes hoppa i Starekilen utanför Strömstad torsdag 13 september 2018.

 • Jungfrutur för unik undervattensfarkost

  [2018-08-27] Onsdagen 22 augusti gjorde Sveriges första förarlösa undervattensfarkost för forskningsbruk sin jungfrutur. Den gör det möjligt för detaljerade studier av havsbotten på stora djup och under 500 meter tjocka istäcken, miljöer som tidigare varit otillgängliga för forskarna.

 • Ett hav av plast - Hur illa är det och hur räddar vi haven från att kvävas av plastavfall?

  [2018-05-24] Detta var ett seminarium på Tjärnö arrangerat av FORMAS, Stockholm Environment Institute och Världsnaturfonden i present till Kronprinsessan Victoria.

 • 28 beviljade projekt från KVA-fonden

  [2018-04-09] Av 49 ansökningar till KVA-fonden har 28 beviljats. Finansiellt stöd delas ut för främjande av internationalisering och vetenskaplig förnyelse vid Lovéncentret.

 • Nu skapas en ny nationell arena för marin forskning och innovation

  [2018-03-21] Genom ett nytt samarbete mellan fem starka forskningsaktörer tas nu första steget i skapandet av en nationell arena för marin forskning och innovation. Ett avtal har undertecknats för att utveckla en unik forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt under namnet Kristineberg Marine Research and Innovation Centre.

 • Läppfisk på rymmen

  [2018-03-21] Läppfisk fångas och säljs levande till laxodlingar för att bekämpa laxlus. Nu rymmer läppfiskar från laxodlingarna vilket kan få stora konsekvenser för lokala bestånd, visar ny forskning.

 • Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö kranmärkt

  [2018-03-02] Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö serverar ca 20,000 måltider per år ¿ till studenter, forskare och konferensdeltagare. Husmor och kockar gör miljö- och prismedvetna val av råvaror och övriga livsmedel. Till exempel väljer de att inte servera flaskvatten. Strömstads kommun har nu delat ut kranmärkning till Lovéncentret Tjärnö

 • Ny art i svenska vatten

  [2018-03-01] För första gången har nu nakensnäckan gultoppad volangnuding rapporterats från svenska vatten

 • Kosterhavsparkens Anita Tullrot kommer delvis att arbeta vid Tjärnölaboratoriet

  [2018-02-16] För att underlätta samarbetet mellan Institutionen för marina vetenskaper och den enhet hos Länsstyrelsen, som förvaltar Kosterhavets nationalpark, kommer biträdande nationalparkschefen Anita Tullrot att vistas ungefär en dag per vecka vid Tjärnölaboratoriet.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://loven.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2018-12-15