Nyheter

• Kosterhavsparkens Anita Tullrot kommer delvis att arbeta vid Tjärnölaboratoriet

[2018-02-16] För att underlätta samarbetet mellan Institutionen för marina vetenskaper och den enhet hos Länsstyrelsen, som förvaltar Kosterhavets nationalpark, kommer biträdande nationalparkschefen Anita Tullrot att vistas ungefär en dag per vecka vid Tjärnölaboratoriet.

• Nöjda gäster på Lovéncentrets stationer

[2018-02-14] För tredje året ställdes frågor till gäster om Lovéncentrets faciliteter och service. Syftet med utvärderingen är att förstå vad studerande och gästforskare uppskattar eller inte uppskattar, och fånga upp förslag på förbättringar. Gästerna har gett höga omdömen under alla tre åren.

• Göteborgs universitet visar upp sin forskningsstation på Tjärnö

[2017-11-27] I oktober öppnade Göteborgs universitets marina forskningsstation på Tjärnö dörrarna för företagare, entreprenörer och tjänstemän på kustkommunerna.

• Stort intresse för KVA-fonden

[2017-11-22] Till KVA-fonden ¿ som delar ut pengar till vistelser på Lovéncentret ¿ kom 49 ansökningar för 2018.

• Forskningsfartyget Skagerak snart klart

[2017-10-05] Turerna har varit många. GU Journalen besöker varvet i Gdansk som bygger Göteborgs universitets nya forskningsfartyg.

• Humanister utforskar havet

[2017-09-20] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

• Förlängt driftstillstånd för forskningsfartyget Skagerak

[2017-08-25] Det befintliga forskningsfartyget Skagerak har av Transportstyrelsen fått sitt driftstillstånd förlängt till 31 maj 2018

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-11] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Stora möjligheter för havsforskning med ny undervattensfarkost

[2017-06-08] Snart har Göteborgs universitet sin första undervattensfarkost för forskningsbruk. Med den blir det möjligt att göra detaljerade studier av havsbotten på stora djup och kunna följa klimatet tusentals år tillbaka i tiden.

• AUV-tester i Kosterfjorden

[2017-05-22] I fem dagar har ett forskarteam gästat Lovéncentret Tjärnö för att testa en Autonomous Underwater Vehicle (AUV) i Kosterfjorden inför en Arktisexpedition i sommar.