Nyheter

• Ett hav av plast - Hur illa är det och hur räddar vi haven från att kvävas av plastavfall?

[2018-05-24] Detta var ett seminarium på Tjärnö arrangerat av FORMAS, Stockholm Environment Institute och Världsnaturfonden i present till Kronprinsessan Victoria.

• 28 beviljade projekt från KVA-fonden

[2018-04-09] Av 49 ansökningar till KVA-fonden har 28 beviljats. Finansiellt stöd delas ut för främjande av internationalisering och vetenskaplig förnyelse vid Lovéncentret.

• Nu skapas en ny nationell arena för marin forskning och innovation

[2018-03-21] Genom ett nytt samarbete mellan fem starka forskningsaktörer tas nu första steget i skapandet av en nationell arena för marin forskning och innovation. Ett avtal har undertecknats för att utveckla en unik forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt under namnet Kristineberg Marine Research and Innovation Centre.

• Läppfisk på rymmen

[2018-03-21] Läppfisk fångas och säljs levande till laxodlingar för att bekämpa laxlus. Nu rymmer läppfiskar från laxodlingarna vilket kan få stora konsekvenser för lokala bestånd, visar ny forskning.

• Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö kranmärkt

[2018-03-02] Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö serverar ca 20,000 måltider per år ¿ till studenter, forskare och konferensdeltagare. Husmor och kockar gör miljö- och prismedvetna val av råvaror och övriga livsmedel. Till exempel väljer de att inte servera flaskvatten. Strömstads kommun har nu delat ut kranmärkning till Lovéncentret Tjärnö