Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ett hav av plast - Hur illa är det och hur räddar vi haven från att kvävas av plastavfall?

  [2018-05-24] Detta var ett seminarium på Tjärnö arrangerat av FORMAS, Stockholm Environment Institute och Världsnaturfonden i present till Kronprinsessan Victoria.

 • 28 beviljade projekt från KVA-fonden

  [2018-04-09] Av 49 ansökningar till KVA-fonden har 28 beviljats. Finansiellt stöd delas ut för främjande av internationalisering och vetenskaplig förnyelse vid Lovéncentret.

 • Nu skapas en ny nationell arena för marin forskning och innovation

  [2018-03-21] Genom ett nytt samarbete mellan fem starka forskningsaktörer tas nu första steget i skapandet av en nationell arena för marin forskning och innovation. Ett avtal har undertecknats för att utveckla en unik forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt under namnet Kristineberg Marine Research and Innovation Centre.

 • Läppfisk på rymmen

  [2018-03-21] Läppfisk fångas och säljs levande till laxodlingar för att bekämpa laxlus. Nu rymmer läppfiskar från laxodlingarna vilket kan få stora konsekvenser för lokala bestånd, visar ny forskning.

 • Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö kranmärkt

  [2018-03-02] Restaurangen på Lovéncentret Tjärnö serverar ca 20,000 måltider per år ¿ till studenter, forskare och konferensdeltagare. Husmor och kockar gör miljö- och prismedvetna val av råvaror och övriga livsmedel. Till exempel väljer de att inte servera flaskvatten. Strömstads kommun har nu delat ut kranmärkning till Lovéncentret Tjärnö

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

liten bild
Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?