• Sjöstjärnor som klonar sig lever längre

[2015-07-30] Sjöstjärnor som förökar sig genom kloning undviker i högre utsträckning åldrande än de som förökar sig genom sexuell reproduktion. Det visar en ny forskningsstudie som forskare från Göteborgs universitet deltagit i. Studien är nyligen publicerad i den välrenommerade tidsskriften Heredity.

• Kristina Wramsby lämnar Lovéncentret

[2015-07-30] Kristina Wramsby, administrativ chef för den marina infrastrukturen lämnar Lovéncentret för nya äventyr på Östkusten.

• Elektrisk utombordsmotor på Lovéncentret

[2015-07-03] För att minska vår klimatpåverkan har Lovéncentret Tjärnö köpt en elektrisk utombordsmotor. Vi uppskattar att vårt utsläpp av koldioxid reduceras med 850 kg/år. En annan miljöförbättring är att elaktersnurran är tystare, vilket minskar bullret i undervattensvärlden och förenklar också för människor i båten att prata med varandra.

• Invigning av hummerkläckeri på Lovéncentret

[2015-06-18] En odlingsanläggning för hummer har invigts i Kulturhuset på Lovéncentret Kristineberg.

• Tack till Jan-Olof!

[2015-06-11] Idag arbetar Jan-Olof Palmqvist sin sista dag på Kristineberg. Han går i pension efter 14 år på stationen.

• Ny bok presenterar aktuell forskning om marint skräp

[2015-06-09] En av redaktörerna är Michael Klages från Sven Lovén centrum för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet.

• Nu kan du ansöka om fartygstid på nya Skagerak

[2015-05-28] Nu är det möjligt att söka fartygstid på nya R/V Skagerak för 2016.

• Motorer installeras i nya forskningsfartyget

[2015-05-07] Byggnationen av det nya forskningsfartyget går nu in i sitt slutskede.

• Tack till Berne Petersson och Lisbeth Kleen som nu går i pension

[2015-04-30] Under Valborgsmässoaftonsdag var det avtackning för Lisbeth Kleen och Berne Petersson, två medarbetare som sammanlagt arbetat 56 år på Kristineberg.

• Forskare tolkar havets kemiska språk

[2015-04-28] Det kemiska "språk" som används av marina arter i havet har länge varit ett mysterium. Men nu har en internationell forskargrupp, med forskningsledare från Göteborgs universitet, lyckats tolka delar av språket. Studien publiceras i prestigefulla tidskriften PNAS.