• Forskningsfartyget Skagerak snart klart

[2017-10-05] Turerna har varit många. GU Journalen besöker varvet i Gdansk som bygger Göteborgs universitets nya forskningsfartyg.

• Humanister utforskar havet

[2017-09-20] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

• Förlängt driftstillstånd för forskningsfartyget Skagerak

[2017-08-25] Det befintliga forskningsfartyget Skagerak har av Transportstyrelsen fått sitt driftstillstånd förlängt till 31 maj 2018

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-11] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Stora möjligheter för havsforskning med ny undervattensfarkost

[2017-06-08] Snart har Göteborgs universitet sin första undervattensfarkost för forskningsbruk. Med den blir det möjligt att göra detaljerade studier av havsbotten på stora djup och kunna följa klimatet tusentals år tillbaka i tiden.

• AUV-tester i Kosterfjorden

[2017-05-22] I fem dagar har ett forskarteam gästat Lovéncentret Tjärnö för att testa en Autonomous Underwater Vehicle (AUV) i Kosterfjorden inför en Arktisexpedition i sommar.

• Tjärnö tales edition 2017

[2017-04-10] Årets upplaga av Spring School - med 47 studerande från 14 länder - pågår nu på Lovéncentret Tjärnö. Som en del av kursen bloggar studenterna om sina projekt och upplevelser. Det handlar t ex om Sampling (Sleeping) Beauties, Trash is back!! och The alien hunt has begun.

• Nytt leveransdatum för Skagerak fastställt

[2017-03-23] Göteborgs universitet och varvet Nauta har träffat en överenskommelse om nytt leveransdatum för nya fartyget Skagerak. Eftersom leveransen är kraftigt försenad var en överenskommelse nödvändig. Det nya leveransdatumet är satt till den 30 juni 2017.

• Politisk delegation besöker Kristineberg

[2017-02-24] Isabella Lövins statssekreterare besöker måndagen den 27 februari Lovéncentret Kristineberg för att höra marina forskare från Göteborgs universitet berätta om klimatforskning och utvecklingssamarbeten.

• Klimatpengar till Lovéncentret Tjärnös fartyg

[2017-01-25] Göteborgs universitets interna klimatfond har beviljat 75000 kr för ny miljövänligare diesel till Lovéncentret Tjärnös forskningsfartyg Nereus.