Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Fortsatt stort internationellt intresse för forskningsstationerna

  [2015-11-23] Årets ansökningsomgång till KVA-fonden slog rekord igen. Totalt 50 ansökningar skickades in för 2016.

 • Plast i havet - vilka spår lämnar vi och vilka lösningar har vi?

  [2015-10-13] Nu tar Göteborgs universitet genom Lovéncentret i Kristineberg ett gemensamt initiativ till en ny mötesplats där alla krafter i Lysekil med omnejd, som jobbar för havets framtid, kan samlas. Den 15 oktober är det dags för det första evenemanget som riktar sig mot allmänheten.

 • Besökare från R/V ALKOR

  [2015-09-24] Studenter som just nu är på expedition ombord på det tyska forskningsfartyget R/V ALKOR besökte Kristineberg.

 • Tack till Kirsten Johanssen

  [2015-09-24] Kirsten Johanssen, kock på Kristineberg, har idag avtackats inför sin pension.

 • Institutionen för marina vetenskaper invigd

  [2015-09-22] Den 1 juli bildades den nya institutionen för marina vetenskaper. I dag invigdes institutionen officiellt på Geovetarcentrum. - En marin institution ger en identitet och visar också en tydlighet om vad Göteborgs universitet gör, sade rektor Pam Fredman på invigningen.

 • Tusentals på Lovéncentrets utåtriktade sommaraktiviteter

  [2015-09-11] Som tidigare somrar har Sven Lovén centrum för marina vetenskaper även i år öppnat portarna för allmänheten. Både på Tjärnö och Kristineberg har besökare bl.a. fascinerats av marinbiologisk mångfald i akvarier, följt med ombord på våra forskningsfartyg och lyssnat på forskare som föreläst. På detta sätt har över 5700 personer fått inblick i Göteborgs universitets marina profil.

 • Gymnasieelever som forskar om havet

  [2015-08-11] Fem frågor om Summer Science Camp till projektledaren Marie Moestrup Jensen¿

 • Sjöstjärnor som klonar sig lever längre

  [2015-07-30] Sjöstjärnor som förökar sig genom kloning undviker i högre utsträckning åldrande än de som förökar sig genom sexuell reproduktion. Det visar en ny forskningsstudie som forskare från Göteborgs universitet deltagit i. Studien är nyligen publicerad i den välrenommerade tidsskriften Heredity.

 • Kristina Wramsby lämnar Lovéncentret

  [2015-07-30] Kristina Wramsby, administrativ chef för den marina infrastrukturen lämnar Lovéncentret för nya äventyr på Östkusten.

 • Elektrisk utombordsmotor på Lovéncentret

  [2015-07-03] För att minska vår klimatpåverkan har Lovéncentret Tjärnö köpt en elektrisk utombordsmotor. Vi uppskattar att vårt utsläpp av koldioxid reduceras med 850 kg/år. En annan miljöförbättring är att elaktersnurran är tystare, vilket minskar bullret i undervattensvärlden och förenklar också för människor i båten att prata med varandra.

Fler nyheter