• Rättshistorisk fartygsexkursion

[2016-09-27] Juridikstuderande på fartygsexkursion till Grisbådarna i gränsområdet mellan Sverige och Norge.

• Forskare uppmärksammad med kungamiddag

[2016-09-22] Nyligen uppmärksammade kungafamiljen personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. En av de inbjudna gästerna var professor Kerstin Johannesson, som hade kungen till bordet.

• Vann pris för sina bilder

[2016-09-22] Fyra frågor till forskaren Fredrik Pleijel som nyligen vunnit pris i the 2016 Royal Society Publishing photography competition.

• Marita Nyberg avtackas efter 29 år på Kristineberg

[2016-07-27] Marita Nyberg, institutionsadministratör vid Lovéncentret Kristineberg avtackades inför sin pension den 15 juli

• Nytt samarbete om blå tillväxt med Sydafrika

[2016-07-11] Göteborgs universitet etablerar samarbete kring marina frågor och blå ekonomi med Nelson Mandela Metropolitan University i Sydafrika.

• Ing-Britt Ivarsson går i välförtjänt pension

[2016-06-17] Lokalvårdare Ing-Britt Ivarsson går nu i välförtjänt pension.

• Ny forskning belyser hur skaldjursindustrin påverkas av klimatförändringar

[2016-06-16] Ostron, musslor och kammusslor är Europas viktigaste kommersiella skaldjursarter. Nu har den internationella vetenskapliga tidskriften Marine Genomics gett ut ett specialnummer och för första gången samlat nya studier om klimatförändringarnas och havsförsurningens effekter på dessa skaldjur.

• Möjligt för unga att forska i sommar

[2016-06-15] Den som har gått ut årskurs åtta och är nyfiken på vad en forskare egentligen gör kan testa att bli sommarforskare på Tjärnö i juni. Lägren arrangeras av Göteborgs universitet.

• Fisket hotar matfiskbestånd och biologisk mångfald

[2016-05-25] Svenska bestånd av de vanliga matfiskarna torsk, kolja, långa, kummel och hälleflundra är hotade. Fisket utgör ett av de allvarligaste problemen för den biologiska mångfalden i Västerhavet enligt Havsmiljöinstitutets senaste analys av miljötillståndet i svenska hav som redovisas i rapporten Havet 2015/1016.

• Nya stora förluster av ålgräs trots minskad övergödning

[2016-05-23] Undersökningar som forskare från Havsmiljöinstitutet och Göteborgs universitet gjort visar att nya stora förluster av ålgräs skett i södra Bohuslän innanför Marstrand. Där har 80 procent av återstående ålgräsängar eller 290 hektar försvunnit under de senaste tio åren.