• Tre nya ansikten på Lovéncentret

[2016-10-25] Som ersättning för personer som gått i pension har Lovéncentret under senaste månaderna anställt Teresia Westman, Carl Kristensson och Andrea Norder.

• Fönster mot naturvetenskap på Kristineberg och Tjärnö

[2016-10-25] Gymnasieelever från Göteborg har besökt Lovéncentrets fältstationer under en dag, för att lära sig mer om havsmiljön.

• Gymnasister löser mordgåta på Göteborgs universitet

[2016-10-15] Lös en mordgåta med hjälp av DNA-teknik eller undersök vad en energidryck egentligen innehåller eller hur en giraff undviker att svimma. På måndag den 17 oktober börjar Fönster mot naturvetenskap då gymnasister i trean under en hel vecka får pröva på olika utmaningar på Göteborgs universitet.

• Nya forskningsfartyget snart klart för sjösättning

[2016-10-15] Arbetet med Göteborgs universitets nya forskningsfartyg fortskrider. Nu är det snart dags för sjösättning. - Varvet beräknar att sjösättningen av det nya forskningsfartyget Skagerak kommer att ske den sista oktober, säger projektledaren Anders Backman.

• Miljöförändringar i havet påverkar nästa generation

[2016-09-28] Vissa arter i havet kan kanske anpassa sig till framtida miljöförändringar, men bara till en viss gräns. Hur den globala miljöförändringen påverkar livet i havet står i fokus när toppforskare inom evolutionsbiologi nu ger ut en specialutgåva av tidskriften Evolutionary Applications.

• Rättshistorisk fartygsexkursion

[2016-09-27] Juridikstuderande på fartygsexkursion till Grisbådarna i gränsområdet mellan Sverige och Norge.

• Vann pris för sina bilder

[2016-09-22] Fyra frågor till forskaren Fredrik Pleijel som nyligen vunnit pris i the 2016 Royal Society Publishing photography competition.

• Forskare uppmärksammad med kungamiddag

[2016-09-22] Nyligen uppmärksammade kungafamiljen personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. En av de inbjudna gästerna var professor Kerstin Johannesson, som hade kungen till bordet.

• Marita Nyberg avtackas efter 29 år på Kristineberg

[2016-07-27] Marita Nyberg, institutionsadministratör vid Lovéncentret Kristineberg avtackades inför sin pension den 15 juli

• Nytt samarbete om blå tillväxt med Sydafrika

[2016-07-11] Göteborgs universitet etablerar samarbete kring marina frågor och blå ekonomi med Nelson Mandela Metropolitan University i Sydafrika.