Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Gymnasister löser mordgåta på Göteborgs universitet

  [2016-10-15] Lös en mordgåta med hjälp av DNA-teknik eller undersök vad en energidryck egentligen innehåller eller hur en giraff undviker att svimma. På måndag den 17 oktober börjar Fönster mot naturvetenskap då gymnasister i trean under en hel vecka får pröva på olika utmaningar på Göteborgs universitet.

 • Nya forskningsfartyget snart klart för sjösättning

  [2016-10-15] Arbetet med Göteborgs universitets nya forskningsfartyg fortskrider. Nu är det snart dags för sjösättning. - Varvet beräknar att sjösättningen av det nya forskningsfartyget Skagerak kommer att ske den sista oktober, säger projektledaren Anders Backman.

 • Miljöförändringar i havet påverkar nästa generation

  [2016-09-28] Vissa arter i havet kan kanske anpassa sig till framtida miljöförändringar, men bara till en viss gräns. Hur den globala miljöförändringen påverkar livet i havet står i fokus när toppforskare inom evolutionsbiologi nu ger ut en specialutgåva av tidskriften Evolutionary Applications.

 • Rättshistorisk fartygsexkursion

  [2016-09-27] Juridikstuderande på fartygsexkursion till Grisbådarna i gränsområdet mellan Sverige och Norge.

 • Vann pris för sina bilder

  [2016-09-22] Fyra frågor till forskaren Fredrik Pleijel som nyligen vunnit pris i the 2016 Royal Society Publishing photography competition.

 • Forskare uppmärksammad med kungamiddag

  [2016-09-22] Nyligen uppmärksammade kungafamiljen personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. En av de inbjudna gästerna var professor Kerstin Johannesson, som hade kungen till bordet.

 • Marita Nyberg avtackas efter 29 år på Kristineberg

  [2016-07-27] Marita Nyberg, institutionsadministratör vid Lovéncentret Kristineberg avtackades inför sin pension den 15 juli

 • Nytt samarbete om blå tillväxt med Sydafrika

  [2016-07-11] Göteborgs universitet etablerar samarbete kring marina frågor och blå ekonomi med Nelson Mandela Metropolitan University i Sydafrika.

 • Ing-Britt Ivarsson går i välförtjänt pension

  [2016-06-17] Lokalvårdare Ing-Britt Ivarsson går nu i välförtjänt pension.

 • Ny forskning belyser hur skaldjursindustrin påverkas av klimatförändringar

  [2016-06-16] Ostron, musslor och kammusslor är Europas viktigaste kommersiella skaldjursarter. Nu har den internationella vetenskapliga tidskriften Marine Genomics gett ut ett specialnummer och för första gången samlat nya studier om klimatförändringarnas och havsförsurningens effekter på dessa skaldjur.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2013-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?