• "Helt fantastisk undervattensmiljö"

[2016-01-27] Efter att vi lämnat Ronne-depån har vi stoppat på flera olika forskningsstationer.

• Linda Forsberg ny administrativ chef vid Lovéncentret

[2016-01-20] Förra veckan började Linda Forsberg sin tjänst som administrativ chef vid Sven Lovén centrum för marina vetenskaper. Hon efterträder Kristina Wramsby som slutade på egen begäran i somras.

• Göteborgs universitets första elbil

[2016-01-19] Lovéncentret har köpt Göteborgs universitets första elbil, en Renault Zoe. Bilen kommer att användas för persontransporter och har införskaffats med hjälp av medel ur Göteborgs universitets klimatfond.

• "Hoppas komma vidare snart"

[2016-01-18] Vi ligger sedan ett antal dagar vid Ronne depot. Här ska bränsle, gas, batterier och en massa annat lastas av för ett borrningsprojekt som genomförs av Tyskland, Norge och Storbritannien. Denna leverans har hög prioritet så vi måste vänta tills detta är klart.

• Nyårshälsning från Antarktis

[2016-01-07] Roger Johansson skickar en nyårshälsning från Antarktis och bifogar expeditionens första undervattensbild tagen med fjärrstyrd undervattensfarkost.

• Tack till Jannicke Kjellgren

[2015-12-17] Jannicke Kjellgren, lokalvårdare på Kristineberg, har idag avtackats då hon valt att lämna Lovéncentret för nya äventyr.

• "Havet är täckt av isflak"

[2015-12-15] Så är vi nu i Antarktis det vill säga vi har passerat 60 grader syd som är avgränsningen. Havet är täckt av isflak och här och där även något isberg.

• "Resan mot Antarktis har precis börjat"

[2015-12-10] Forskningsingenjören Roger Johansson gör sin första polarresa och ska styra en undervattensfarkost i ett forskningsprojekt om svampdjur.

• Fortsatt stort internationellt intresse för forskningsstationerna

[2015-11-23] Årets ansökningsomgång till KVA-fonden slog rekord igen. Totalt 50 ansökningar skickades in för 2016.

• Plast i havet - vilka spår lämnar vi och vilka lösningar har vi?

[2015-10-13] Nu tar Göteborgs universitet genom Lovéncentret i Kristineberg ett gemensamt initiativ till en ny mötesplats där alla krafter i Lysekil med omnejd, som jobbar för havets framtid, kan samlas. Den 15 oktober är det dags för det första evenemanget som riktar sig mot allmänheten.