• Tjärnö tales edition 2017

[2017-04-10] Årets upplaga av Spring School - med 47 studerande från 14 länder - pågår nu på Lovéncentret Tjärnö. Som en del av kursen bloggar studenterna om sina projekt och upplevelser. Det handlar t ex om Sampling (Sleeping) Beauties, Trash is back!! och The alien hunt has begun.

• Nytt leveransdatum för Skagerak fastställt

[2017-03-23] Göteborgs universitet och varvet Nauta har träffat en överenskommelse om nytt leveransdatum för nya fartyget Skagerak. Eftersom leveransen är kraftigt försenad var en överenskommelse nödvändig. Det nya leveransdatumet är satt till den 30 juni 2017.

• Politisk delegation besöker Kristineberg

[2017-02-24] Isabella Lövins statssekreterare besöker måndagen den 27 februari Lovéncentret Kristineberg för att höra marina forskare från Göteborgs universitet berätta om klimatforskning och utvecklingssamarbeten.

• Klimatpengar till Lovéncentret Tjärnös fartyg

[2017-01-25] Göteborgs universitets interna klimatfond har beviljat 75000 kr för ny miljövänligare diesel till Lovéncentret Tjärnös forskningsfartyg Nereus.

• Klimatpengar till Lovéncentret Kristinebergs cykelpool

[2017-01-25] Göteborgs universitets interna klimatfond har beviljat en ansökan på 55000 kr för inköp av tio nya cyklar till Lovéncentret Kristinebergs cykelpool.