• Stort intresse för KVA-fonden

[2017-11-22] Till KVA-fonden ¿ som delar ut pengar till vistelser på Lovéncentret ¿ kom 49 ansökningar för 2018.

• Forskningsfartyget Skagerak snart klart

[2017-10-05] Turerna har varit många. GU Journalen besöker varvet i Gdansk som bygger Göteborgs universitets nya forskningsfartyg.

• Humanister utforskar havet

[2017-09-20] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

• Förlängt driftstillstånd för forskningsfartyget Skagerak

[2017-08-25] Det befintliga forskningsfartyget Skagerak har av Transportstyrelsen fått sitt driftstillstånd förlängt till 31 maj 2018

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-11] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.