• Humanister utforskar havet

[2017-09-20] Den humanistiska forskningen kan bidra till nya perspektiv när det gäller havsfrågor. För att utforska nya möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete genomförs fem olika humanistiska undersökningar kopplade till material från den marina forskningen vid Sven Lovén centrum för marin infrastruktur.

• Förlängt driftstillstånd för forskningsfartyget Skagerak

[2017-08-25] Det befintliga forskningsfartyget Skagerak har av Transportstyrelsen fått sitt driftstillstånd förlängt till 31 maj 2018

• Kristineberg firar 140 år

[2017-08-11] Sedan 1877 har forskare och studenter undersökt den marina miljön vid forskningsstationen Kristineberg utanför Fiskebäckskil i Bohuslän. I år uppmärksammas stationens historia genom historiska tillbakablickar samtidigt som det pågår ett arbete med att utveckla stationen till ett framtida forsknings- och innovationscenter.

• Stora möjligheter för havsforskning med ny undervattensfarkost

[2017-06-08] Snart har Göteborgs universitet sin första undervattensfarkost för forskningsbruk. Med den blir det möjligt att göra detaljerade studier av havsbotten på stora djup och kunna följa klimatet tusentals år tillbaka i tiden.

• AUV-tester i Kosterfjorden

[2017-05-22] I fem dagar har ett forskarteam gästat Lovéncentret Tjärnö för att testa en Autonomous Underwater Vehicle (AUV) i Kosterfjorden inför en Arktisexpedition i sommar.